Készüljön fel most a nyári időszakra, a kút megtisztításával!

Nyakunkon a nyár, és ilyenkor kezdődnek előkerülni a rossz és elhanyagolt, koszos állapotban levő kutak. Egyre több megkeresésünk érkezik, hogy akár még elhunyt állatok is akadnak ezekben a kutakban.

A kutak a legtöbb esetben természetesen felülről szennyeződnek, abból adódóan, hogy nincsen lezárva a kút béléscső, az ásott kutak tetejéről hiányzik a fedő lap, vagy ha az esővíz be van vezetve a kutakba.


Az esővízzel párhuzamosan, kéz a kézben jár a falevél, mint szennyező anyag, mely remek táptalajt biztosít a kukacoknak és a férgeknek, és más vízi élőlényeknek. Ezek az élőlények pedig akár még fertőzéseket is terjesztenek az állatról emberre, ezért roppant veszélyesek.

Kamerás kút vizsgálatnak a segítségével láttuk majd azt is, hogy a kút alján elég nagy mérettel rendelkező kukacok vagy férgek élősködnek az esővízzel bekerült falevélen, és más egyéb anyagokon.

A megoldást ezeknek a kellemetlen dolgok megszüntetése érdekében a szakszerű és alapos kúttisztítás nyújtja!

A kutak tisztításának a folyamatáról

A kúttisztítás egy roppant összetett feladat, amely megfelelő szakértelmet és speciális eszközöket követel meg. Ha Ön sem vágyik arra, hogy egy fertőzött kút végett legyen beteg Ön, vagy családja, akkor minket tárcsázhat bizalommal, annak érdekében, hogy a kút tisztítását és fertőtlenítését megfelelően kivitelezhessük.

A kutak tisztítása bizonyos időközönként egy elengedhetetlen feladat, legfőképpen a kút vízhozama apadhat, de a szennyeződések és az eliszaposodás veszélye is roppant veszélyes és kellemetlen lehet. Az évek múlása során a kútgyűrűk közé a homok és egyéb szennyeződések is bekerülhetnek, ezeket el szükséges távolítani, vagy a víz erősen szennyezett lesz majd és ez a mindennapi életünk során is jelentős veszélyt jelenthet.

Ebben a helyzetben a kút tisztítása mindenek előtt a legfontosabb, de ettől a feladattól nem szükséges előre megijedni, hiszen ezt egy szakember fogja Önnek elvégezni. A kutak kitisztítása a legtöbb esetben mechanikusan megy végbe, a szennyeződések, a beejtett tárgyak, a felgyülemlett iszap eltávolításra kerül ennek a folyamatnak a során és ezután pedig már újra tiszta vízzel rendelkezik majd a kút, kútfúró kollégáink segítségével.

Melyek a tisztítás módjai?

Egy betemetett ásott kút, víz mentes vagy egy használatban lévő ásott kút esetében szükséges a víz alatti iszap és a szemét megszüntetése. A tisztítás folyamata során a vizet kiszivattyúzzuk, majd a kútban található iszapot vagy szemetet eltávolítjuk, ezt pedig emberi erő által megy majd végbe. Egy iszapos kút esetében a felülről leengedett markolóval víz alól, darabos szennyeződés esetében pedig kezeink segítségével kivitelezzük a folyamatot.

A cégünk által fúrt kutakat nem szükséges gondozni, de a legtöbb esetben 10 vagy 20 év után belül már szükséges lesz kitisztítani őket. Ha a meglévő vízellátó rendszere nem megfelelően üzemel, a víz fertőzött, keresse fel csapatunkat! Vállalkozásunk megfelelő szakmai háttérrel rendelkezik a kútfúrás szolgáltatásokat tekintve!

Minket bátran hívhat!

A kutak tisztítása vagy éppen karbantartásuk szolgáltatásai kapcsán vállaljuk a mélyfuratú kutak tisztítását, fertőtlenítését, a kútautomata megjavítását, a hidroglóbusz és vezetékrendszer kitisztításának folyamatát és fertőtlenítését , valamint a centrifugált szivattyúk cserélésének a folyamatát vagy karbantartását.

Abban az esetben, ha a kút kitisztításán gondolkodik, nyugodt szívvel keressen fel bennünket, cégünk ezt a munkálatot is örömmel elvégzi Önnek. A kutak tisztítása nem csupán Budapest területén elérhető, az ország bármelyik pontján elérhet minket, több megyében is! Bármilyen kút is álljon az Ön udvarában, csapatunk szakszerűen kitisztítja majd és fertőtleníti azt Önnek.

A kúttisztítás ára végett sem szükséges előzetesen aggódnia, kérje árajánlatunkat bizalommal elérhetőségeinken! Akár a geotermikus szolgáltatásokkal összefüggő kérdéseire is bizalommal nyújtunk választ, miután egyeztettük a részleteket, részletes leírást nyújtottunk Önnek!