Minden amit tudhatunk a kutak fúrásáról!

Mi mindenhez is juthatunk hozzá a fúrt kutak segítségével? Lehetőségünk adódik általuk hozzáférni a mélyebben található vízadó rétegekhez, amelyeket érintve a kút fúrásának a folyamata az adott helyszín adottságait figyelembe véve kerül majd kivitelezésre.

Milyen árakkal kell számolni?

Az, hogy mennyibe fog majd kerülni a kutak fúrásának a folyamata több tényezőtől is függ, először is figyelembe kell venni az adott kútfúrás típusát, mint gyorsan megtérülő beruházás. Egy fúrt kút esetében mindenképpen sokrétű felhasználhatóságról beszélhetünk, hiszen egy kút segíthet nekünk olyan alapvető feladatokban is, mint az öntözés vagy egyéb, ivóvíz tisztaságú vagy minőségű vízhasználatot nem igénylő feladatok, továbbá, akár még emberi fogyasztásra is alkalmas ivóvízzel úgynevezett rétegvíz kút néven, de itt említhetjük a gyógyvizek felszínre segítését is.

Csapatunk egyéni, fejlett fúró eszközei és berendezései alkalmasak sekély mélységű kutaktól akár termál kutak fúrására is. Az ügyfeleink elképzeléseihez, elvárásaihoz alkalmazkodó, személyre igazított megoldásaink és több éves tapasztalatunk biztosítja a garanciát arra, hogy az ipari kútfúrás egy gyorsan megtérülő beruházás lehessen Önnek.

Szakképzett kútfúró szakemberek

Minden előírásnak megfelelő bizonyítvánnyal rendelkező, szakképzett kútfúró szakembereink az oldalunkon megnevezett létesítmények, vízi műtárgyak tervezésében és kivitelezésében a segítségére lesznek, a teljesség igénye nélkül, a környezettudatosságot mindenek előtt szem előtt tartva.

Kerti kút, ipari vagy mezőgazdasági létesítmények, egyéni ivóvíz kutak .. a lehetőségek határtalanok!

Az, hogy a talajvíz és a rétegvíz merre helyezkedik el, az függ az adott, szóban forgó területtől, éppen ebből adódóan a mezőgazdasági kútfúrás árakat befolyásoló szempontok között említhetők meg a földtani környezetek, a talajszerkezetek, valamint a víz típusai.

Egy folyamatos, rendszeren vízhozamot garantáló és gazdaságos megoldás lehet Önnek, ha a házi vízellátás, kertgazdálkodás vagy éppen a kerten belüli öntözés végett dönt a fúrt kút kivitelezése mellett, hiszen a kiépített vízhálózattal szemben egy jóval költséghatékonyabb megoldásról beszélhetünk, azt már nem is említve, hogy függetlenek lehetünk a vízszolgáltatótól.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteget tehet a környezetéért is egy saját ivóvíz kút kivitelezésével! Hiszen emberi fogyasztásra is teljesen megfelelő a rétegvíz, viszont a fogyasztási céllal nem összeegyeztethető ásványi anyagokat, szennyeződéseket is tartalmazhat. Az ivóvíz kutak fúrása éppen ebből adódóan az alaposabb és időigényesebb előkészületek végett költségesebb a talajvíz kutak fúrásához viszonyítva.

Majd végül, a mezőgazdasági és ipari tevékenységek esetében a fenntartható, nagy vízhozamú kutak fúrása elengedhetetlen. A mezőgazdasági kutak fúrása esetén a tervezési és a kivitelezési folyamatok körültekintőbb munkálatokat igényelnek, mint egy lakossági felhasználásra szánt öntöző kút esetében.

Tartsa szem előtt a környezetvédelmet is!

Napjainkban egyre nagyobb teret és figyelmet kap a környezettudatosság , és ezzel párhuzamosan az üzemeltetési költségek csökkentése! Éppen ezért, egyre többen döntenek a Föld belső hőjéből táplálkozó geotermikus energia hő hasznosítása mellett.

Az országunk geotermikus adottságai roppant kedvezőek, éppen emiatt akár még a fűtési rendszerek alapjául is üzemelhet a termálvíz hőenergiája. Több éves tapasztalattal a hátunk mögött szakszerű szolgáltatást nyújtunk a tervezésében és kivitelezésében!

geoviz