Egy kútépítés, kútfúrás folyamatának a kivitelezése előtt több dolgot, tényezőt is fontos tisztáznunk:

Először is, hogy milyen domborzati adottságokkal rendelkezik az adott terület ahol a kútfúrást szeretnénk elvégeztetni?

Lehet szó akár hegyvidékről, akár síkságról.

Másodjára, hogy milyen mélyen helyezkedik el a mindenkori nyugalmi vízszint?

Ez lényeges, ugyanis ez az információ fogja meghatározni, hogy a felszíni víz kitermelést avagy búvárszivattyús víz kitermelést lesz-e szükséges alkalmazni a kútépítés során.

Harmadjára pedig, hogy mekkora az öntözendő terület?

Rengetegen bele esnek abba a hibába, hogy a folyamatos üzemű szabad kifolyás esetében mért, nagyjából 10 vagy 20 liter/perc víz hozamra képes kút teljesítményével elégednek meg, ez viszont még egy átlagos mérettel rendelkező kert esetében is eléggé gazdaságtalan, nem is említve az ennél nagyobb kerteket.

Fontos, hogy törekedjünk a mechanikai szennyeződéstől mentes vízre!

Ha a kút karbantartása, javítása szorulna ….

Fontos továbbá kiemelni, hogy egy előzetesen megfelelően kivitelezett kút nagyon ritka esetekben igényelhet karbantartást. De figyeljen arra, hogy idegen tárgy soha ne essen bele a fúrt kútba, semmilyen esetben sem engedett a kútcsövet erőszakosan csavarni, lehúzni vagy felhúzni.

A téli fagytalanítás folyamatát pedig minden esetben végezze el!

Illetve, sajnálatos módon, de egy előzetesen nem megfelelően és szakszerűen kivitelezett kutat csak nagyon ritka esetekben lehetséges megjavítani.

Amit még jó ha tud: Domborzati viszonyoktól függően, amikor is a talajvíz szintje 6 méternél mélyebben van, akkor a felszíni szivattyú normális működéséhez akna létrehozása elengedhetetlen folyamat. Ahol ezt a helyszín nem teszi lehetővé ott búvárszivattyú kell mindenképpen alkalmazni.

Nagy mélységben lévő nyugalmi vízszint esetén már nem pénztárcabarát az akna létrehozása, ebben az esetben csak a nagyobb csőátmérő és hozzá a búvárszivattyú vezethet eredményre.

Megfelelő üzemeltetés mellett mechanikai szennyeződésektől mentes tiszta víz ez cégünk mottója!! Geovíz kútfúrás, kútépítés kútkiképzés Somogy megye!