1. A kútépítés folyamata során csupán annyi a feladatunk, hogy a kutat kifúrjuk. – HAMIS

>A kútépítés során a lyuk fúrása egy lényegesen összetett és komplex folyamat egyik szakasza. Mondhatnánk úgy is, hogy a kútépítés folyamán maga a lyuk fúrása talán a legkevésbé meghatározó teendőnk.

A legtöbb esetben rengetegen foglalkoznak vele, azonban kevesen vannak ténylegesen tisztában azzal, hogy hogyan is kell a kutat kiépíteni, hiszen egy igazán jól üzemelő kút kiépítése a lyuk fúrása után kezdődik meg.

2. A kútépítés árak minden költséget tartalmaznak – HAMIS

Rengetegen úgy gondolják, hogy az az árajánlat, amit telefonon keresztül ismertetnek velük egy telefonos érdeklődés során, az kútépítés komplett folyamatának az összes költséget tartalmazza.

Azonban egy kútépítés folyamata több összetevőből áll, és több költsége is van, éppen emiatt mindig tartsa szem előtt, hogy a silány minőség eredménye tovább tart majd, mint az alacsony ár végett érzett elégedettség!

3. „Amint tárcsázom a kútépítés céljára kiszemezett céget, másnapra már meg is épül a kutam” – HAMIS

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a jó szakembereket, akik minőségi munkát hagynak maguk után rengetegen keresik, emiatt mindig rendelkeznek éppen munkával.

Ezeket a kútfútó szakembereket a legtöbb esetben arról lehet megismerni, hogy magasabb árak mellett dolgoznak, mint az átlagos piaci kínálat, és nem tudnak azonnal rendelkezésre állni.

Hiszen rengeteget dolgoznak, emiatt időben be szükséges tervezniük a munkát, hiszen ezek a szakemberek nem tudják a megszokott azonnali igényt kiszolgálni.

4. A garancia nem szükséges, hiszen ha megfelelően működik a kút az átvételt követően, akkor örökre működni fog. – HAMIS

Egy kút a működése során, folyamatosan iszapot termel. Ezt részben a szakszerűen kivitelezett szűrési rendszer csökkenti nagy mértékben, másrészt pedig az iszap összegyűjtésére kivitelezett megoldás.

Továbbá pedig a kialakítási munkálatok kezelik a nem kívánt hatásokat, mint esetleg az örökké hordalékos víz, vagy a drága szivattyúk 3 havonta esedékes leégése.

Ezért, véleményünk szerint roppant kockázatos garancia nélkül igénybe venni a kútépítés, kútfúrás szolgáltatást.

5. A kútépítés folyamata kiviteleztethető engedéllyel nem rendelkező szakember által is. – HAMIS

Ha a kútfúró gép kezelő szakember engedélyekkel nem rendelkezik, akkor a legtöbb esetben a garancia sem adott.

Ha mégis vállalna munkájára garanciát, akkor az a kérdés merülhet fel bennünk, hogy mégis milyen jog alapon kínálja azt engedélyek nélkül?

Geoviz